ßßß Cookit - przepis na Palmiery z cynamonem

Palmiery z cynamonem

nazwa

Wykonanie

Palmiery, ciastka z karmelizowanego ciasta francuskiego, przygotowuje się w kilka minut. Smakują wyśmienicie i zawsze się udają. Jeśli macie dziecko, które bardzo chce pomagać w kuchni (ja takie mam;) to może bez mała własnoręcznie zrobić palmiery. Dorosłym pozostanie upieczenie ciastek.
Składniki:
Gotowe ciasto francuskie (275 g)
4 płaskie łyżki drobnego cukru
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
Rozwinąć zrolowany arkusz ciasta francuskiego .
Cukier i cynamon wymieszać, następnie posypać całą powierzchnię ciasta.
Cukier należy delikatnie wgnieć w ciasto, najlepiej dłonią, aby nie zdeformować ciasta.
Zrolować ciasto z dwóch krótszych boków ciasta, tak aby ruloniki ,,spotkały się" po środku arkusza ciasta.
Zwinięte ciasto pokroić na plastry o grubości 1 cm. Plastry ciasta przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.
Piec 10 minut w temperaturze 210 stopni.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2014/04/palmiery-z-cynamonem.html