Wykonanie
            Nobla temu, kto wynalazł gotowe 
ciasto francuskie :)))Czy to mrożone, czy chłodzone jest ono wspaniałą alternatywą dla ciast wymagających dużego nakładu czasu i pracy. Jesteśmy w stanie wyczarować z niego fajną przekąskę dosłownie w 15 minut. Wystarczą jakieś 
owoce, 
cukier, powidła czy 
cynamon i słodkie co nieco do 
kawy gotowe.U mnie dziś wersja najprostsza: z 
cukrem i 
cynamonem :))Są pyszne szczególnie takie lekko ciepłe, ale zjemy ze smakiem i na drugi dzień :)Zapraszam.

Składniki:gotowe ciasto franc uskie3 czubate łyżki 
cukru1 płaska łyżeczka 
cynamonuWykonanie:Płat ciasta lekko rozwałkowujemy. Następnie posypujemy go 
cukrem wymieszanym z 
cynamonem. Boki ciasta składamy do środka a wierzch ponownie posypujemy 
cukrem. W zależności jaki duży płat ciasta posiadamy czynność powtarzamy kilkakrotnie (ja składałam 2 
razy). Im więcej 
razy złożymy ciasto, tym więcej listkowych warstw będą miały nasze 
ciastka. Za każdym razem lekko wgniatamy 
cukier wałkiem do ciasta. Następnie przycinamy 2 cm prostokąty, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując dość duże odległości 
między ciastkami.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185st na ok 20 minut.

