ßßß
 
            
         Znakomite, szybkie, po prostu pyszne!Lekkie, chrupiące, mocno cynamonowe. Podczas pieczenia zapraszają swoim aromatem :)Idealne na niespodziewanych gości. Gwarantuję, że zdążycie je upiec zanim postawicie gościom kawę na stół :) Mój Mąż oszalał na ich punkcie! Cudowne na słodko jak i wytrawnie. Do ciasta francuskiego można zastosować dowolne nadzienie.Składniki na 15 szt:opakowanie gotowego ciasta francuskiego ( ok. 300g )1/3 szkl. cukru1 łyżka cynamonu mielonegoCukier wymieszać z cynamonem. Ciasto rozwinąć, nie zdejmując z papieru. Całość ciasta posypać obficie cukrem i dłuższe boki złożyć do środka. Znów posypać cukrem i złożyć do środka, i jeszcze raz tak samo. W sumie 3 razy posypujemy cukrem i składamy za każdym razem do środka. Następnie ciasto pokroić na 1 cm paski i układać luźno na na blaszce, gdyż dużo rosną. Piec w temp. 200 st. C bez termoobiegu 15 min. lub dłużej, do momentu, kiedy będą złote. Po upieczeniu ostudzić na kratce.Smacznego!
Znakomite, szybkie, po prostu pyszne!Lekkie, chrupiące, mocno cynamonowe. Podczas pieczenia zapraszają swoim aromatem :)Idealne na niespodziewanych gości. Gwarantuję, że zdążycie je upiec zanim postawicie gościom kawę na stół :) Mój Mąż oszalał na ich punkcie! Cudowne na słodko jak i wytrawnie. Do ciasta francuskiego można zastosować dowolne nadzienie.Składniki na 15 szt:opakowanie gotowego ciasta francuskiego ( ok. 300g )1/3 szkl. cukru1 łyżka cynamonu mielonegoCukier wymieszać z cynamonem. Ciasto rozwinąć, nie zdejmując z papieru. Całość ciasta posypać obficie cukrem i dłuższe boki złożyć do środka. Znów posypać cukrem i złożyć do środka, i jeszcze raz tak samo. W sumie 3 razy posypujemy cukrem i składamy za każdym razem do środka. Następnie ciasto pokroić na 1 cm paski i układać luźno na na blaszce, gdyż dużo rosną. Piec w temp. 200 st. C bez termoobiegu 15 min. lub dłużej, do momentu, kiedy będą złote. Po upieczeniu ostudzić na kratce.Smacznego!
