Wykonanie
Znakomite, szybkie, po prostu pyszne!Lekkie, chrupiące, mocno
cynamonowe. Podczas pieczenia zapraszają swoim aromatem :)Idealne na niespodziewanych gości. Gwarantuję, że zdążycie je upiec zanim postawicie gościom
kawę na stół :) Mój Mąż oszalał na ich punkcie! Cudowne na słodko jak i wytrawnie. Do
ciasta francuskiego można zastosować dowolne nadzienie.Składniki na 15 szt:opakowanie gotowego
ciasta francuskiego ( ok. 300g )1/3 szkl.
cukru1 łyżka
cynamonu mielonego
Cukier wymieszać z
cynamonem. Ciasto rozwinąć, nie zdejmując z papieru. Całość ciasta posypać obficie
cukrem i dłuższe boki złożyć do środka. Znów posypać
cukrem i złożyć do środka, i jeszcze raz tak samo. W
sumie 3
razy posypujemy
cukrem i składamy za każdym razem do środka. Następnie ciasto pokroić na 1 cm paski i układać luźno na na blaszce, gdyż dużo rosną. Piec w temp. 200 st. C bez termoobiegu 15 min. lub dłużej, do momentu, kiedy będą złote. Po upieczeniu ostudzić na kratce.Smacznego!