ßßß Cookit - przepis na Palmiery cynamonowe czyli szybkie ciastka z ciasta francuskiego

Palmiery cynamonowe czyli szybkie ciastka z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Dzisiejszy wpis sponsoruje literka A, jak Ania, która jest autorką palmierów będących na zdjęciach. Muszę się przyznać, że kiedyś robiłyśmy je wspólnie, jednakże jak to przy zbiorowym gotowaniu bywa zapomniałyśmy o nich i były aż nadto rumiane. Pozostały mi więc jedynie zdjęcia z fazy przygotowań. Przepis jednak jest tak prosty i pyszny zarazem że siostrzyczka zrobiła je u siebie i w ramach dowodu rzeczowego że można ich nie spalić wysłała zdjęcia za co jej serdecznie w tym miejscu dziękuję :DD
Składniki:
ciasto francuskie
80 g margaryny/masła
2 łyżeczki cynamonu
5 łyżeczek cukru
Margarynę o temperaturze pokojowej zmieszać razem z cukrem i cynamonem. Posmarować masą ciasto francuskie. Zwijać obustronnie w ruloniki, aż zwijańce połączą się ze sobą. Kroić ostrym nożem na kawałki o grubości ok 1 centymetra. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni, do lekkiego zrumienienia ciasta.
Źródło:http://alagosia.blogspot.com/2013/04/palmiery-cynamonowe-czyli-szybkie.html