Wykonanie
Dzisiejszy wpis sponsoruje literka A, jak Ania, która jest autorką palmierów będących na zdjęciach. Muszę się przyznać, że kiedyś robiłyśmy je wspólnie, jednakże jak to przy zbiorowym gotowaniu bywa zapomniałyśmy o nich i były aż nadto rumiane. Pozostały mi więc jedynie zdjęcia z fazy przygotowań. Przepis jednak jest tak prosty i pyszny zarazem że siostrzyczka zrobiła je u siebie i w ramach dowodu rzeczowego że można ich nie spalić wysłała zdjęcia za co jej serdecznie w tym miejscu dziękuję :DD
Składniki:
ciasto francuskie80 g margaryny/masła2 łyżeczki
cynamonu5 łyżeczek
cukruMargarynę o temperaturze pokojowej zmieszać razem z
cukrem i
cynamonem. Posmarować masą
ciasto francuskie. Zwijać obustronnie w ruloniki, aż zwijańce połączą się ze sobą. Kroić
ostrym nożem na kawałki o grubości ok 1 centymetra. Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec ok 15 minut w temperaturze 180 stopni, do lekkiego zrumienienia ciasta.