Wykonanie
            Zalegała mi rolka 
ciasta francuskiego w lodowce, więc postanowiłam coś z niej zrobić. Znalazłam przepis na szybkie, proste w przygotowaniu 
ciastka :) Jeżeli lubicie bułeczki 
cynamonowe, to możliwe, że polubicie palmiery. 
Ciasteczka są niesamowicie chrupiące, idealnie nadają się do 
kawy lub zimnego 
mleka.Całkowity czas przygotowania tych cudeniek to 20 minut. Około 5 minut zajmuje przygotowanie 
ciasteczek i położenie na blachę, a 15 minut to czas, w którym się pieką.Dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcie przed tym, jak wszystkie znikły z talerza ;)

Ilość składników na 20 sztuk.Składniki:*1 rolka gotowego 
ciasta francuskiego*1/3 szklanki drobnego 
cukru*1 łyżka 
cynamonuPrzygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijam, kładąc je papierem, którym jest owinięte do dołu (można też delikatnie oprószyć stolnice 
mąką i położyć rozwinięte ciasto na niej) - osobom, które nie mają "miary w oku" polecam zaznaczyć środek na dłuższym 
boku ciasta.W miseczce/kubku mieszam 
cukier z 
cynamonem, aż będzie równomiernie zabarwiony.Do dzieła!Nastawiam piekarnik na 200 st. C.Całe ciasto posypuję 1/3 przygotowanej mieszanki.Następnie, składam boki do środka, tak aby zetknęły się krótszą ścianą na środku (po to trzeba było wyznaczyć wcześniej środek.Tak złożony arkusz ciasta posypuję ponownie 1/3 mieszanki 
cynamonu i 
cukru.Czynność składania do środka powtarzam.Ostatnia porcja 
przyprawy na ciasto i składam znów do środka, formując niby-rulonik.Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia.Rolkę ciasta tnę, na około 1 cm plasterki.Każdy plasterek przenoszę osobno na blachę (nie przejmujcie się, jak Wam się trochę wysypie lub 
ciasteczko będzie bardziej podłużne, niż okrągłe).Palcami poprawiam, aby 
ciasteczka przybrały kształt bliższy okręgowi.Wstawiam do piekarnika i piekę przez 15 min lub do złocistego koloru, po połowie czasu przewracam na drugą stronę, aby zarumieniły się równomiernie.Upieczone, wyciągam do wystudzenia, bo takie smakują najlepiej.Smacznego!