Wykonanie
Składniki :1 opakowanie
ciasta francuskiego1/3 szklanki drobnego
cukru do wypieków1 łyżka
cynamonuPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 C.
Cukier mieszamy z
cynamonem. Ciasto wykładamy na oprószoną
mąką powierzchnię i posypujemy częścią mieszanki
cukru i
cynamonu, lekko dociskając. Składamy na pół. Znowu posypujemy
cukrem i każdą połowę składamy na pół. Następnie posypać
cukrem i składamy całe ciasto na pół. Posypujemy
cukrem.Ciasto kroimy w 8 mm plasterki, po czym układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w znacznych odległościach od siebie, jeszcze raz posypujemy mieszanką
cukru, lekko dociskając dłonią. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut lub do uzyskania złotego koloru, w połowie pieczenia przewracając je na drugą stronę. Po wyjęciu studzimy na kratce.