Wykonanie
Kiedy znalazłam przepis na
Cynamonowe Palmiery na Moje Wypieki postanowiłam, że muszę od razu go wypróbować ;) Szybki, bardzo prosty, pyszny, idealnie pasuje do porannej porannej
kawy... Pyszny Świąteczny przysmak, a
cynamonem pachnie w całym domu ;) Polecam
Składniki na
Cynamonowe Palmiery:- 1 arkusz
ciasta francuskiego- 1 łyżka
cynamonu- 1/3 szklanki drobnego
cukru do wypieków- na blacie rozłożyć arkusz
ciasta francuskiego-
cukier wymieszać z
cynamonem- arkusz
ciasta francuskiego posypać częścią mieszanki
cukru i
cynamonu- złożyć boki ciasta do środka - całość znowu posypać mieszanką- ponownie złożyć boki ciasta i posypać mieszanką- składać ciasto do momentu aż otrzymamy wałeczek
- ciasto pokroić na 8 mm plasterki- ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową (duże odległości od siebie, bo palmiery urosną)- palmiery lekko spłaszczyć ręką i posypać resztą mieszanki- piec ok 15 min (do lekkiego zrumienienia) w temp. 200 st, w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę- wystudzić na kratceSmacznego.