Wykonanie
            Kiedy znalazłam przepis na 
Cynamonowe Palmiery na Moje Wypieki postanowiłam, że muszę od razu go wypróbować ;) Szybki, bardzo prosty, pyszny, idealnie pasuje do porannej porannej 
kawy... Pyszny Świąteczny przysmak, a 
cynamonem pachnie w całym domu ;) Polecam

Składniki na 
Cynamonowe Palmiery:- 1 arkusz 
ciasta francuskiego- 1 łyżka 
cynamonu- 1/3 szklanki drobnego 
cukru do wypieków- na blacie rozłożyć arkusz 
ciasta francuskiego- 
cukier wymieszać z 
cynamonem- arkusz 
ciasta francuskiego posypać częścią mieszanki 
cukru i 
cynamonu- złożyć boki ciasta do środka - całość znowu posypać mieszanką- ponownie złożyć boki ciasta i posypać mieszanką- składać ciasto do momentu aż otrzymamy wałeczek

- ciasto pokroić na 8 mm plasterki- ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową (duże odległości od siebie, bo palmiery urosną)- palmiery lekko spłaszczyć ręką i posypać resztą mieszanki- piec ok 15 min (do lekkiego zrumienienia) w temp. 200 st, w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę- wystudzić na kratceSmacznego.

