Wykonanie
Moja propozycja do kanapek, tostów i grzanek.

Składniki :4
jajka ugotowane na twardo1 do 2 łyżek gęstego
jogurtu30 g
żółtego sera o delikatnym smaku1/2
czerwonej cebuli1/4 łyżeczki
curryszczypta czerwonej
słodkiej paprykisól,
pieprz do smaku1/2 ząbka
czosnkuPrzygotowanie :
Jajka siekam jak najdrobniej, przekładam do miski. Dodaję
jogurt i mieszam dokładnie.
Ser ścieram na tarce z drobnymi oczkami, dodaję do
jajek.
Cebulę i
czosnek siekam bardzo drobniutko ( lub ścieram na tarce) , łączę z masą. Dodaję
curry i
paprykę, doprawiam
solą i
pieprzem. Pasta jest najsmaczniejsza, gdy przygotuję ją na kilka godzin przed spożyciem i schłodzę w lodówce. Idealnie smakuje z
awokado.Przepis autorski.