Wykonanie
Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w
jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania
sera.Składniki:* 3 filety* 2
jajka* garść
sera żółtego startego na grubych oczkach*
sól,
pieprz,
papryka słodkaJajka rozbełtałam, przyprawiłam, dodałam
ser i wymieszałam. Maczałam lekko posolone filety w
masie jajeczno - serowej, a po położeniu na rozgrzany tłuszcz dodatkowo nakładałam masę na wierzch. Smażyłam do zrumienienia, delikatnie przekładając na drugą stronę.
Rybka wyszła bardzo smaczna:)**********A dzisiaj zrobiłam wersję taką: maczałam fileta w
jajku, a
potem w
żółtym serze startym na drobnych oczkach wymieszanym z małą ilością
mąki pp.Również polecam, wyszła świetna chrupiąca skórka serowa:)Na I fazie ta wersja nie jest polecana - można ew.
mąkę zastąpić mielonymi
otrębami - podaję za
Basią, bo ja nie próbowałam:)

Komentarze