ßßß Cookit - przepis na Filety rybne w serowej panierce

Filety rybne w serowej panierce

nazwa

Wykonanie

Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.
Składniki:
* 3 filety
* 2 jajka
* garść sera żółtego startego na grubych oczkach
* sól, pieprz, papryka słodka
Jajka rozbełtałam, przyprawiłam, dodałam ser i wymieszałam. Maczałam lekko posolone filety w masie jajeczno - serowej, a po położeniu na rozgrzany tłuszcz dodatkowo nakładałam masę na wierzch. Smażyłam do zrumienienia, delikatnie przekładając na drugą stronę.
Rybka wyszła bardzo smaczna:)
**********
A dzisiaj zrobiłam wersję taką: maczałam fileta w jajku, a potem w żółtym serze startym na drobnych oczkach wymieszanym z małą ilością mąki pp.
Również polecam, wyszła świetna chrupiąca skórka serowa:)
Na I fazie ta wersja nie jest polecana - można ew. mąkę zastąpić mielonymi otrębami - podaję za Basią, bo ja nie próbowałam:)
Komentarze
Źródło:http://zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2010/04/filety-rybne-w-serowej-panierce.html