ßßß
Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Składniki:* 3 filety* 2 jajka* garść sera żółtego startego na grubych oczkach* sól, pieprz, papryka słodkaJajka rozbełtałam, przyprawiłam, dodałam ser i wymieszałam. Maczałam lekko posolone filety w masie jajeczno - serowej, a po położeniu na rozgrzany tłuszcz dodatkowo nakładałam masę na wierzch. Smażyłam do zrumienienia, delikatnie przekładając na drugą stronę.Rybka wyszła bardzo smaczna:)**********A dzisiaj zrobiłam wersję taką: maczałam fileta w jajku, a potem w żółtym serze startym na drobnych oczkach wymieszanym z małą ilością mąki pp.Również polecam, wyszła świetna chrupiąca skórka serowa:)Na I fazie ta wersja nie jest polecana - można ew. mąkę zastąpić mielonymi otrębami - podaję za Basią, bo ja nie próbowałam:)
Komentarze