Wykonanie
Czekoladowo -
orzechowy budyń jaglany z
bananem. Podany z
syropem daktylowym i
granatemPrzepis:- 5 łyżek
kaszy jaglanej zmielonej na
mąkę- szkl
mleka sojowego + trochę do wymieszania zmielonej
kaszy- łyżka
mąki arachidowej- łyżeczka
kakao- kostka
czekolady- łyżka
masła orzechowego-
banan zblendowany na musSzklankę
mleka zagotować. W
między czasie wymieszać ze sobą zmiksowaną
kaszę jaglaną,
kakao i
mąkę arachidową wraz z odpowiednią ilością
mleka. Tak przygotowaną masę dodać do gotującego się
mleka powoli,żeby nie powstały grudki i gotować do uzyskania gęstej konsystencji. Na sam koniec dodać
masło orzechowe, gorzką czeko i
banana. Całość dokładnie wymieszać, aż się rozpuści
czekolada. Smacznego !Ależ to było dobre *.*Przydał mi się dziś taki kop energii, bo znów zapowiada się dość ciężki dzień.Nauczyciele na razie nie chcą odpuścić, choć odrobinę.Ale dziś piątek, weekendu początek :D , więc jakoś dam radęNo chyba,że prędzej jeszcze wybuchnę śmiechem, jak przejdzie ktoś obok mnie na korytarzu z Ambasady Tajwanu, bo takich to dziś gości będzie gościła moja szkoła :D