Mieliśmy ochotę na coś "słodkiego", ale nie chciałam używać oczywiście cukru....więc wymyśliłam takie oto deserki jaglano-bananowo-czekoladowe. Na podstawę użyłam już wcześniej wykorzystanego miksu z daktyli i orzechów. Przepisy z wykorzystaniem spoduorzechowo-daktylowego możecie znaleźć tutaj: Muffinki, Malinowy deser z kaszy jaglanej, Tofurnik .PRZEPIS:Składniki:100 g kaszy jaglanej3 banany250 g daktyligarść orzechów (może być mieszanka lub tylko jeden rodzaj)2 łyżeczki karobu (można użyć kakao)1. Kaszę gotujemy (1 porcja kaszy i 1,5 porcji wody)2. Orzechy i daktyle miksujemy. Wykładamy na dno foremek3. Ugotowaną kaszę miksujemy z bananami. Pół porcji wykładamy do foremek, a drugą cześć mieszamy z karobem i wykładamy.4. Wkładamy do lodówki na około godzinę.....i GOTOWE!!!