ßßß Cookit - przepis na Deserki jaglano-bananowo-czekoladowe bez cukru, glutenu, mleka i pieczenia :)

Deserki jaglano-bananowo-czekoladowe bez cukru, glutenu, mleka i pieczenia :)

nazwa

Wykonanie

Mieliśmy ochotę na coś "słodkiego", ale nie chciałam używać oczywiście cukru....więc wymyśliłam takie oto deserki jaglano-bananowo-czekoladowe. Na podstawę użyłam już wcześniej wykorzystanego miksu z daktyli i orzechów. Przepisy z wykorzystaniem spodu orzechowo-daktylowego możecie znaleźć tutaj: Muffinki, Malinowy deser z kaszy jaglanej, Tofurnik .
PRZEPIS:
Składniki:
100 g kaszy jaglanej
3 banany
250 g daktyli
garść orzechów (może być mieszanka lub tylko jeden rodzaj)
2 łyżeczki karobu (można użyć kakao)
1. Kaszę gotujemy (1 porcja kaszy i 1,5 porcji wody)
2. Orzechy i daktyle miksujemy. Wykładamy na dno foremek
3. Ugotowaną kaszę miksujemy z bananami. Pół porcji wykładamy do foremek, a drugą cześć mieszamy z karobem i wykładamy.
4. Wkładamy do lodówki na około godzinę.
....i GOTOWE!!!
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2014/10/deserki-jaglan-bananowo-czekoladowe-bez.html