Wykonanie

Bananowo -
orzechowy serniczek z
kaszy jaglanej ( "jagielnik") podany z
winogronamiPrzepis:- 5 łyżek
kaszy jaglanej- szkl
mleka sojowego-
banan- łyżka
masła orzechowego- łyżka
mąki arachidowejWieczorem
kaszę jaglaną ugotować na
mleku sojowym do gęstości. Pozostawić do ostygnięcia i włożyć do lodówki. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Przełożyć do kokilka wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Smacznego !Po raz pierwszy serniczka z
kaszy jaglanej próbowałam podczas moich urodzin, tyle tylko,że w tedy zrobiłam go w wersji maksi.Jako,że jest weekend,
mogę trochę ( nie wiem czy
mogę to tak uznać) odpocząć po całym tygodniu i zrobić coś bardzo ambitnego i padło dziś na jagielnik jednoporcjowy, bo już dawno chodził mi po głowie :)Weekend niestety znów zawalony -.- ale znajdę chwilę odpoczynku, bo jest po czym .Ten tydzień był mega wyczerpujący dla mnie, następny będzie choć trochę lżejszy, ale i wiadomo na co oczekuję ^^Miłej soboty :*