Wykonanie
Ostatnio na blogu pojawił się przepis na danie, które polecałem w szczególności na śniadanie. Była to
kasza jaglana z
bananem i
brzoskwinią . Dziś chcę Wam pokazać połączenie
kaszy jaglanej i
banana z innym składnikiem, który rewelacyjnie pasuje w tym zestawieniu -
masło orzechowe. Myślę, że te danie spodoba się wszystkim łasuchom, a w szczególności dzieciakom! :)
Potrzebujemy:- 1
banan- 1,5 szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej- łyżka
masła orzechowego1. Gotujemy
kaszę jaglaną. Można pozostawić ją do ostygnięcia, lub zjeść całe danie na ciepło. Osobiście polecam ten drugi wariant. ;)2. Do 1,5 szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej dodajemy dużą łyżkę
masła orzechowego oraz pokrojonego w kostkę
banana.3. To wszystko. Zajadamy się i bierzemy dokładkę. :)