Wykonanie

Wegański
orzechowy chlebek
bananowy z
gorzką czekoladą nadziany 100 %
masłem orzechowym. Podany z
mandarynkami,
figami i deserem
sojowym o smaku
mlecznej czekoladyPrzepis:- 1/2 szkl
mąki owsianej- 2
banany zmiksowane na mus- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżka
masła orzechowegoBanany wymieszać z
mąką i proszkiem . Całość podzielić na pół . Pierwszą połowę włożyć do wyłożonym papierem do pieczenia naczynku do zapiekania. Następnie w środek dodać
masło orzechowe , przykryć pozostałym
ciastem a na wierzchu pokruszyć
gorzką czekoladę.Zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Smacznego

Pudding chia na
napoju ryżowym z maca ,
cynamonowym rajem i prażonymi
jabłkami w
syropie klonowym z
tymiankiem i
cynamonem w słoiczku po
maśle orzechowymPrzepis:- 4 łyżki nasion chia- szkl
napoju ryżowego- łyżeczka maca-
jabłko pokrojone w drobną kostkę- łyżeczka
tymianku i
cynamonu- łyżka
syropu klonowego- łyżka
Cynamonowego Raju do podaniaNasiona zalać
napojem i włożyć na noc do lodówki . Przed snem dokładnie je wymieszać, by zapobiec powstania grudek. Rano w garnuszku rozgrzać
syrop klonowy ,dodać
przyprawy i prażyć w nim
jabłka, które wymieszać wraz z chia, Na sam koniec do chia dodać maca , wszystko wymieszać . Podać z ulubionymi dodatkami. Smacznego !Wczoraj nie dodałam rano śniadania, bo wstałam o 5 rano , na wpół żywa i po prostu nie miałam zamiaru pisać w takim stanie postu,Ale za to dziś są 2 wspaniałe klasyki .Teraz zmykam do szkoły, by napisać 2 sprawdziany maturalne z matematyki, o ironio ..