Wykonanie
Dziś naszła mnie ochota na naleśniki , więc prośby kubków
smakowych nie można przecież odrzucićSą zrobione z moich dwóch ulubionych mąk - kasztanowej i jaglanej . Są pyszne , choć równie mega delikatne, zdecydowanie jedne z lepszych jakie kiedykolwiek
jadłam .W środku
ukryłam 3 nadzienie z
tofu-
brzoskwinia ,
masło orzechowe i
cynamon-
melon,
masło orzechowe i
cynamon-
gruszka i
kakaowa tahiniWierzch zaś obsypałam
borówkami amerykańskimi ,
czerwonymi porzeczkami ,
wiśniami i
czereśniamiWyszło mega słodkie i mega pyszne śniadanie <3



Naleśniki jaglano -
kasztanowe z 3 nadzieniami z
tofu. Podane z
borówkami amerykańskimi ,
porzeczkami czerwonymi ,
wiśniami i
czereśniamiPrzepis:- 25 g
mąki jaglanej- 25 g
mąki kasztanowej- 150 ml
mleka sojowego-
jajko- szczypta
soiiWszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować. W razie potrzeby dolać jeszcze odrobinę
mlekaSmażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej z dwóch stron.Wczoraj bardzo udany dzień , praca , wizyta w nowo otwartym sklepie bio w moim
mieście ( WRESZCIE <3) oraz wycieczka rowerowa, nie taka krótka . bo razem z kolegą przejechaliśmy 40 km w 2 h , ale było fajnie , dużo rozmów , bo dawno się nie widzieliśmy , no i dzięki tej przejażdżce poznałam kolejną trasę , którą z pewnością wykorzystam i sama
będę sobie tam jeździćA taka mała niespodzianka od Patrycji czekała na mnie po powrocie do domu

Dziękuję ;* i zaczynam testowanie ;D