ßßß Cookit - przepis na 282. Kasztanowe, z trzema różnymi nadzieniami z tofu

282. Kasztanowe, z trzema różnymi nadzieniami z tofu

nazwa

Wykonanie

Dziś naszła mnie ochota na naleśniki , więc prośby kubków smakowych nie można przecież odrzucić
Są zrobione z moich dwóch ulubionych mąk - kasztanowej i jaglanej . Są pyszne , choć równie mega delikatne, zdecydowanie jedne z lepszych jakie kiedykolwiek jadłam .
W środku ukryłam 3 nadzienie z tofu
- brzoskwinia , masło orzechowe i cynamon
- melon, masło orzechowe i cynamon
- gruszka i kakaowa tahini
Wierzch zaś obsypałam borówkami amerykańskimi , czerwonymi porzeczkami , wiśniami i czereśniami
Wyszło mega słodkie i mega pyszne śniadanie <3
Naleśniki jaglano - kasztanowe z 3 nadzieniami z tofu. Podane z borówkami amerykańskimi , porzeczkami czerwonymi , wiśniami i czereśniami
Przepis:
- 25 g mąki jaglanej
- 25 g mąki kasztanowej
- 150 ml mleka sojowego
- jajko
- szczypta soii
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zblendować. W razie potrzeby dolać jeszcze odrobinę mleka
Smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej z dwóch stron.
Wczoraj bardzo udany dzień , praca , wizyta w nowo otwartym sklepie bio w moim mieście ( WRESZCIE <3) oraz wycieczka rowerowa, nie taka krótka . bo razem z kolegą przejechaliśmy 40 km w 2 h , ale było fajnie , dużo rozmów , bo dawno się nie widzieliśmy , no i dzięki tej przejażdżce poznałam kolejną trasę , którą z pewnością wykorzystam i sama będę sobie tam jeździć
A taka mała niespodzianka od Patrycji czekała na mnie po powrocie do domu
Dziękuję ;* i zaczynam testowanie ;D
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/07/282-kasztanowe-z-trzema-roznymi.html