Wykonanie
Dziś po raz kolejny w tym tygodniu odpalam piekarnik z rana, bo chcę wykorzystać troszeczkę niższe temperatury jakie panują za oknemZrobiłam tym razem muffinki.Z mojego ulubionego
serka wiejskiego, które rosły jak szalone w piekarniku. Aż bałam się że całe ciasto mi wypłynie z foremekSą z nutką
migdałową za sprawą
mąki jak i
płatków migdałowychPodane oczywiście z letnimi zdobyczami -
borówkami ,
brzoskwinką ,
śliwkami,
morelami ,
jeżynami i
malinamiJak dla mnie lepszego sobotniego poranka nie mogło być , bo akurat wybieram się na kolejną wyprawę rowerową . Tym razem chce odwiedzić jedną z moich ulubionych galerii na Śląsku.Zgadnie ktoś jaką ?


inspiracjaPrzepis:- 20 g
mąki gryczanej pełnoziarnistej- 15 g
mąki migdałowej- 150
serka wiejskiego-
jajko- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczeniaWszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać . Przełożyć do foremek na muffinki i piec w dobrze rozgrzanym piekarniku przez 30 min. Smacznego !