Wykonanie
            Odkąd zaczęłam trenować rano trochę zaczyna brakować mi czasu na spokojne, pełnowartościowe śniadanie. Oczywiście rozwiązaniem jest tutaj system pudełkowy - przygotowanie wieczorem posiłków na kolejny dzień. A co, gdy wieczorem wracamy bardzo późno do domu i zwyczajnie nie mamy już na to czasu ani siły? W takim wypadku potrzebujemy szybkich i pożywnych posiłków. Jednym z nich są proteinowe placuszki. Robi się je naprawdę szybko, są bardzo smaczne i sycące. W moim przypadku podana ilość składników wystarcza na dwie osoby, ale to oczywiście kwestia indywidualna. Jeśli chodzi o dodatki to eksperymentujcie :) Ja przeważnie zjadam je z domowymi powidłami, ale dobrze smakują także ze świeżymi 
owocami, czy też 
masłem orzechowym :)porcja dla dwóch osób

200g 
serka wiejskiegojajkopół łyżeczki 
proszku do pieczeniapół 
banana50g 
mąki jaglanej2 łyżki 
mleka migdałowegoWszystkiego składniki przekładamy do naczynia blendera. Całość blendujemyy, aż powstanie jednolite ciasto. Na rozgrzaną patelnię wykładamy niewielkie ilości ciasta. Smażymy ok. 2 minut. Gotowe pancakes podajemy ze świeżymi 
owocami, 
dżemem lub 
jogurtem greckim.Smacznego :)

