Wykonanie
Tak tak dziś wreszcie zaspokajam smakiem swoje
kubki smakowe i robię domowy
budyń.Ale jak to u mnie bywa nie jest to taki zwykły.Podstawą jest karob i
mąka sezamowa. Moje 2 ulubione składniki , które zawsze muszą być w mojej szafeczce.Do środeczka powędrował jeszcze słodziutki
banan <3No kto by się nie skusił? Bo przecież to nie to samo co w sklepie , no i takiego smaku też nie znajdziecieA na wierzchu umieściłam domową, szybką, zdrową i pyszną granolę z patelni.Oczywiście bezglutenowa ,
kokosowo -
orzechowo - lawendowa.Najlepsza <3



Karobowo -
sezamowy budyń z
bananem. Podany z granolą z patelniNa
budyń :- szkl
mleka + trochę do rozmieszania mąk- łyżka
mąki ziemniaczanej- łyżka
mąki sezamowej- łyżeczka karobu-
bananMleko doprowadzić do wrzenia. W tym samym czasie w miseczce wymieszać ze sobą
mąki , karob z odrobiną
mleka. Dodać do gotującego się
mleka. Mieszać do zgęstnienia .Na samym końcu dodać drobno pokrojonego
banana.Na granolę- 2 łyżki
płatków owsianych ( u mnie bezglutenowe)- 2 łyżki
płatków jaglanych-łyżka wiórek
kokosowych- łyżka
nerkowców- łyżka lawendy- łyżka
syropu z agawyWszystkie suche składniki podprażyć na patelni do zarumienia. Dodać
syrop z agawy i wymieszać.Dziś w mojej szkole z okazji naszej państwowego święta - czyli 10 rocznicy wstąpienia do UE jest organizowany dzień europejski.Każda klasa losowała państwo . Moja akurat Włochy.Robimy włoskie dania, ( tiramisu, pizza i biscotti ) scenkę i gazetkę poświęconą Włochom.A i każdy z nas musi się przebrać za Rzymian.Jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie , bo nasza klasa ( podobno) jest najgorszą w całej szkole :dMiłego wtorku :*