ßßß Cookit - przepis na 201. Homemade granola and pudding

201. Homemade granola and pudding

nazwa

Wykonanie

Tak tak dziś wreszcie zaspokajam smakiem swoje kubki smakowe i robię domowy budyń.
Ale jak to u mnie bywa nie jest to taki zwykły.
Podstawą jest karob i mąka sezamowa. Moje 2 ulubione składniki , które zawsze muszą być w mojej szafeczce.
Do środeczka powędrował jeszcze słodziutki banan <3
No kto by się nie skusił? Bo przecież to nie to samo co w sklepie , no i takiego smaku też nie znajdziecie
A na wierzchu umieściłam domową, szybką, zdrową i pyszną granolę z patelni.
Oczywiście bezglutenowa , kokosowo - orzechowo - lawendowa.
Najlepsza <3
Karobowo - sezamowy budyń z bananem. Podany z granolą z patelni
Na budyń :
- szkl mleka + trochę do rozmieszania mąk
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka mąki sezamowej
- łyżeczka karobu
- banan
Mleko doprowadzić do wrzenia. W tym samym czasie w miseczce wymieszać ze sobą mąki , karob z odrobiną mleka. Dodać do gotującego się mleka. Mieszać do zgęstnienia .
Na samym końcu dodać drobno pokrojonego banana.
Na granolę
- 2 łyżki płatków owsianych ( u mnie bezglutenowe)
- 2 łyżki płatków jaglanych
-łyżka wiórek kokosowych
- łyżka nerkowców
- łyżka lawendy
- łyżka syropu z agawy
Wszystkie suche składniki podprażyć na patelni do zarumienia. Dodać syrop z agawy i wymieszać.
Dziś w mojej szkole z okazji naszej państwowego święta - czyli 10 rocznicy wstąpienia do UE jest organizowany dzień europejski.
Każda klasa losowała państwo . Moja akurat Włochy.
Robimy włoskie dania, ( tiramisu, pizza i biscotti ) scenkę i gazetkę poświęconą Włochom.
A i każdy z nas musi się przebrać za Rzymian.
Jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie , bo nasza klasa ( podobno) jest najgorszą w całej szkole :d
Miłego wtorku :*
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/04/201-homemade-granola-and-pudding.html