Wykonanie


Wegański serniczek na zimno
bananowo orzechowy z
tofu ,
płatków owsianych,i jaglanych . Podany z
malinami,
borówkami amerykańskimi,
śliwkami i
morelami .Przepis:- 3 łyżki
płatków jaglanych- 3 łyżki
płatków owsianych- szkl
mleka orzechowego ( u mnie domowe z
nerkowców)-
banan- 1/ 2 kostki
tofu- łyżeczka agaru + 1/3 szkl wrzątku
Płatki owsiane i jaglane ugotować na
mleku do gęstości. W
między czasie agar rozpuścić w wodzieNastępnie do ugotowanych
płatków dodać
tofu i
banan, zblendować na gładką masę .Na koniec dodać agar i jeszcze chwilę podgotować do momentu zgęstnieniaNastępnie przełożyć do kokilki wyłożonej folią spożywczą bądź do silikonowej foremki włożyć na noc do lodówki. Rano podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Uwielbiam te uczucie , kiedy jadąc na rowerze widzę CIEMNE CHMURY , PIORUN NA NIEBIE a zaczyna ( MOCNO) padać w chwili przekroczenia progu mieszkania ;DA tego typu śniadania , jak dziś będą zdecydowanie królować w tym tygodniu ,bo strasznie się za nimi stęskniłam , no i przecież o tej
porze smakują najlepiej ;)