Wykonanie
            

Wegański serniczek na zimno 
bananowo orzechowy z 
tofu , 
płatków owsianych,i jaglanych . Podany z 
malinami, 
borówkami amerykańskimi, 
śliwkami i 
morelami .Przepis:- 3 łyżki 
płatków jaglanych- 3 łyżki 
płatków owsianych- szkl 
mleka orzechowego ( u mnie domowe z 
nerkowców)- 
banan- 1/ 2 kostki 
tofu- łyżeczka agaru + 1/3 szkl wrzątku
Płatki owsiane i jaglane ugotować na 
mleku do gęstości. W 
między czasie agar rozpuścić w wodzieNastępnie do ugotowanych 
płatków dodać 
tofu i 
banan, zblendować na gładką masę .Na koniec dodać agar i jeszcze chwilę podgotować do momentu zgęstnieniaNastępnie przełożyć do kokilki wyłożonej folią spożywczą bądź do silikonowej foremki włożyć na noc do lodówki. Rano podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Uwielbiam te uczucie , kiedy jadąc na rowerze widzę CIEMNE CHMURY , PIORUN NA NIEBIE a zaczyna ( MOCNO) padać w chwili przekroczenia progu mieszkania ;DA tego typu śniadania , jak dziś będą zdecydowanie królować w tym tygodniu ,bo strasznie się za nimi stęskniłam , no i przecież o tej 
porze smakują najlepiej ;)