ßßß

Owsianka na mleku sojowym z jajkiem , jabłkiem i cynamonem . Podana z masłem orzechowym, czekoladą gorzką, ricottą, borówkami amerykańskimi, truskawkami i truflami z fasoliMogę śmiało powiedzieć, że mi nie zaszkodziła,ale powoli zacznę się z nią osfajać. Nie będzie u mnie tak często jak kiedyś, ale na pewno będzie.Dziś wybieram się do innego lekarza. Morze on przepisze mi wreszcie skierowanie na badanie, które pozwoli mi wykryć nietolerancję glutenu.Do tamtej lekarki już nie pójdę, bo dała mi takie leki , po których nie jest mi lepiej ale gorzej .No zobaczymy jak to będzie. Ale wierzę w to że w końcu jakiś lekarz zlituję się nad takim biedactwem jak ja :D. Proszę trzymajcie dziś kciuki !Wczoraj na kolację przygotowałam sobie pyszne placuszki - bułki z ricotty z patelni z przepisu Pam .Jej co to było za cudo *_*. Ja zmieniałam trochę przepis , bo zrobiłam je z mąki kukurydzianej, nie dodałam masła i trzymałam w lodówce tylko 1 h . ale i tak były cudnie. No i jeszcze podałam je z gorącym sosem z pysznych malinek <3
Pam dziękuje ci za ten przepis :*No to podam mój przepis55g mąki kukurydzianejŁyżka otrąb gryczanych125g ricotty (twardej)Jajkoziarenka z 1/3 laski wanilii1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1/2 łyżeczki sody oczyszczonejSzczypta soliSteviaRicottę miksujemy z jajkiem,, ziarenkami wanilii, ekstraktem.Przesiewamy mąkę, dodajemy otręby, sodę, sól, stewię. Miksujemy.Odstawiłam na godzinę do lodówki.Rano zagniatamy, oddzielamy kulki, spłaszczamy i smażymy na suchej patelni pod przykryciem na najwolniejszym ogniu ok. 20 min od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.A i dziś po pracy pędzę do mojego sklepu bio po MĄKĘ MIGDAŁOWĄ, która ma dziś przyjść.A później będę tylko z nią kombinowała i kombinowałaMiłej środy kochani :*