Wykonanie
Tak dziś po prawie 2 tygodniach jem najcudowniejsze, najlepsze, najzdrowsze, nigdy nie nudzące się , rozgrzewające w mroźne poranki danie
śniadaniowe - OWSIANKĘ . Nie wiem na jak długo ze mną pozostanie ale na pewno wiem , że dzisiejsza była pysznaJak ją witam to klasyczne czyli z
jabłkiem,
cynamonem,
masłem orzechowym . Do tego ulubione jajeczko, bo one nadaje jej pyszny kremowy posmak.No i jeszcze inne ukochane dodatki - pyszna i lekka jak chmurka
ricotta, słodziutka i zdrowa
czekolada gorzka,
trufelki z
fasoli <3 i zdobcze lata kupione zimą -
borówki amerykańskie i truskaweczki


Owsianka na
mleku sojowym z
jajkiem ,
jabłkiem i
cynamonem . Podana z
masłem orzechowym,
czekoladą gorzką,
ricottą,
borówkami amerykańskimi,
truskawkami i
truflami z
fasoliMogę śmiało powiedzieć, że mi nie zaszkodziła,ale powoli zacznę się z nią osfajać. Nie będzie u mnie tak często jak kiedyś, ale na pewno będzie.Dziś wybieram się do innego lekarza. Morze on przepisze mi wreszcie skierowanie na badanie, które pozwoli mi wykryć nietolerancję glutenu.Do tamtej lekarki już nie pójdę, bo dała mi takie
leki , po których nie jest mi lepiej ale gorzej .No zobaczymy jak to będzie. Ale wierzę w to że w końcu jakiś lekarz zlituję się nad takim biedactwem jak ja :D. Proszę trzymajcie dziś kciuki !Wczoraj na kolację przygotowałam sobie pyszne placuszki -
bułki z
ricotty z patelni z przepisu Pam .Jej co to było za cudo *_*. Ja zmieniałam trochę przepis , bo zrobiłam je z
mąki kukurydzianej, nie dodałam
masła i trzymałam w lodówce tylko 1 h . ale i tak były cudnie. No i jeszcze podałam je z gorącym sosem z pysznych malinek <3


Pam dziękuje ci za ten przepis :*No to podam mój przepis55g
mąki kukurydzianejŁyżka
otrąb gryczanych125g
ricotty (twardej)
Jajkoziarenka z 1/3
laski wanilii1/2 łyżeczki ekstraktu
waniliowego1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejSzczypta
soliSteviaRicottę miksujemy z
jajkiem,, ziarenkami
wanilii, ekstraktem.Przesiewamy
mąkę, dodajemy
otręby,
sodę,
sól,
stewię. Miksujemy.Odstawiłam na godzinę do lodówki.Rano zagniatamy, oddzielamy kulki, spłaszczamy i smażymy na suchej patelni pod przykryciem na najwolniejszym ogniu ok. 20 min od czasu do czasu przekładając na drugą stronę.A i dziś po pracy pędzę do mojego sklepu bio po MĄKĘ
MIGDAŁOWĄ, która ma dziś przyjść.A później
będę tylko z nią kombinowała i kombinowałaMiłej środy kochani :*