4 września 2014Pomysł na sycące śniadanie na ciepło (idealne na chłodne, jesienne poranki). Co prawda nie przepadam za gotowaną biała kiełbasą, ale tak przyprawiona i zapieczona ze słodką cebulką bardzo mi smakowała.ZAPIEKANA BIAŁA KIEŁBASA W MIODZIE I MUSZTARDZIESkładniki (5 porcji):5 kiełbasek białych3 duże cebule1/2 łyżeczki majeranku1/4 łyżeczki soli morskiejszczypta pieprzu1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka miodu1/2 szklanki wody3 łyżki olejuKiełbaski myjemy. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie piórka. W kubku łączymy ze sobą miód, musztardę i 2 łyżki wody.Kiełbasy układamy na blaszce wysmarowanej olejem. Polewamy je sosem miodowo-musztardowym i posypujemy cebulą. Całość oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbaski zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 45 minut (cebulka musi się zezłocić, a kiełbaski zarumienić), co jakiś czas podlewając je 2 łyżkami wody. Podajemy ze świeżym pieczywem i ketchupem.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.