ßßß Cookit - przepis na ZAPIEKANA BIAŁA KIEŁBASA W MIODZIE I MUSZTARDZIE

ZAPIEKANA BIAŁA KIEŁBASA W MIODZIE I MUSZTARDZIE

nazwa

Wykonanie

4 września 2014
Pomysł na sycące śniadanie na ciepło (idealne na chłodne, jesienne poranki). Co prawda nie przepadam za gotowaną biała kiełbasą, ale tak przyprawiona i zapieczona ze słodką cebulką bardzo mi smakowała.
ZAPIEKANA BIAŁA KIEŁBASA W MIODZIE I MUSZTARDZIE
Składniki (5 porcji):
5 kiełbasek białych
3 duże cebule
1/2 łyżeczki majeranku
1/4 łyżeczki soli morskiej
szczypta pieprzu
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1/2 szklanki wody
3 łyżki oleju
Kiełbaski myjemy. Cebule obieramy i kroimy w cieniutkie piórka. W kubku łączymy ze sobą miód, musztardę i 2 łyżki wody.
Kiełbasy układamy na blaszce wysmarowanej olejem. Polewamy je sosem miodowo-musztardowym i posypujemy cebulą. Całość oprószamy solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbaski zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 45 minut (cebulka musi się zezłocić, a kiełbaski zarumienić), co jakiś czas podlewając je 2 łyżkami wody. Podajemy ze świeżym pieczywem i ketchupem.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2014/09/zapiekana-biaa-kiebasa-w-miodzie-i.html