ßßß
Potrzebujemy (porcja dla 2 osób):2 golonki500 ml jasnego piwasólpieprzmajeranekmielona ostra papryka2 łyżki musztardy2 łyżki miodu5 łyżek olejuwodaKrok po kroku:Golonki myjemy i osuszamy. Przekładamy do naczynia.Robimy marynatę: łączymy 2 łyżki oleju, miód, musztardę, sól, pieprz, paprykę, majeranek. Oblewamy nią golonki i schładzamy w lodówce przez godzinę.W wysokim garnku rozgrzewamy pozostały olej i chwilę obsmażamy golonki z każdej strony. Po chwili podlewamy je wodą - do połowy ich wysokości - dusimy przez 1 godzinę, polewając golonki tworzącym się sosem i obracając je od czasu do czasu. Gdyby w garnku brakowało płynu, dodajmy wody.Po tym czasie zalewamy golonki piwem i dusimy 1 - 1,5 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie i odchodzące od kości.Podajemy koniecznie z musztardą lub chrzanem i kuflem ulubionego piwa.Smacznego! :-)

I musztarda po obiedzie... :-)