ßßß
Cookit - przepis na CIASTECZKA FRANCUSKIE Z RABARBAREM I SOSEM KRÓWKOWYM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z RABARBAREM I SOSEM KRÓWKOWYM
Składniki
Ciasto francuskie
Maślak
Jajko
Woda
Rabarbar
Cukier brązowy
Cukierki
Krówki - cukierki
Mleko
Cukier puder
Wykonanie
1 płat
ciasta francuskiego
na
maśle
1
jajko
rozkłócone z łyżką
wody
2 łodygi
rabarbaru
2 łyżki
brązowego cukru
8
cukierków
krówek
1 łyżka
mleka
cukier puder
Stolnicę oprószamy
mąką
. Wykładamy na nią płat
ciasta francuskiego
(powinno
mieć
temperaturę pokojową). Ciasto kroimy na 12 równych kwadratów.
Ostrym
nożem nacinamy je wzdłuż brzegów, a następnie zwijamy w kształt
ciastek
(patrz instrukcja poniżej).Umyty i osuszony
rabarbar
(nie obieramy go) kroimy w dość grubą kostkę.
Owoce
zasypujemy
brązowym cukrem
i tak przygotowane układamy w okienkach
ciasteczek
.
Ciastka
smarujemy rozkłóconym z
wodą
jajkiem
i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200*C, aż do uzyskania złotego koloru.
Źródło:
http://www.limonkowy.com/2014/05/ciasteczka-francuskie-z-rabarbarem-i.html
Przepisy powiązane
Francuskie ciasteczka z rabarbarem
Smętne resztki rabarbaru
Mince pies w cieście francuskim
Ciastka francuskie z rabarbarem
Faworki last minute
Składniki powiązane (0)