ßßß Cookit - przepis na Ciastka francuskie z rabarbarem

Ciastka francuskie z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Bardzo szybki sposób na pyszne ciastka. Przepis sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, albo też gdy najdzie nas ochota na pieczony smakołyk.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 opakowania budyniu śmietankowego
1 łyżka cukru (jeśli budyń jest bez cukru)
1/2 szk mleka
2 gałązki rabarbaru
jajko do posmarowania
cukier puder do posypania
Ciasto rozłożyć i pozostawić na papierze do pieczenia w który było zawinięte. Pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i trochę pokrojonego rabarbaru. Wystające kawałki ciasta francuskiego, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.
Gdy ostygną posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2012/05/ciastka-francuskie-z-rabarbarem.html