Wykonanie
Bardzo szybki sposób na pyszne
ciastka. Przepis sprawdzi się w przypadku niespodziewanych gości, albo też gdy najdzie nas ochota na pieczony smakołyk.
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego1/2 opakowania budyniu
śmietankowego1 łyżka
cukru (jeśli
budyń jest bez
cukru)1/2 szk
mleka2 gałązki
rabarbarujajko do posmarowania
cukier puder do posypaniaCiasto rozłożyć i pozostawić na papierze do pieczenia w który było zawinięte. Pokroić wzdłuż na trzy paski, a je na pięć kwadratów. Rogi każdego kwadratu pozaginać do środka. Nałożyć na środek łyżeczkę budyniu i trochę pokrojonego
rabarbaru. Wystające kawałki
ciasta francuskiego, posmarować rozmąconym
jajkiem. Piec w temp. 170st. C około 15-17 min aż się zarumienią.Gdy ostygną posypać
cukrem pudrem.Smacznego:)