ßßß Cookit - przepis na PASTA RYBNA LIGHT (Z SERKIEM WIEJSKIM)

PASTA RYBNA LIGHT (Z SERKIEM WIEJSKIM)

nazwa

Wykonanie

5 kwietnia 2014
Troszkę się wahałam opracowując ten przepis. To takie dość nietypowe połączenie składników okazało się bardzo trafne. Spokojnie możemy pominąć majonez w tej paście i zastąpić go granulowanym serkiem wiejskim. Dla mnie pycha!
PASTA RYBNA LIGHT (Z SERKIEM WIEJSKIM)
Składniki:
2 opakowania serka wiejskiego lekkiego
2 jajka
puszka filetów rybnych w oleju (u mnie śledź)
1/2 cebuli
sól
pieprz
dodatki
ogórek zielony
pomidor
cebula zielona
pietruszka
koper
Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy je i chłodzimy. Całkowicie zimne ścieramy na drobnych oczkach tarki. Rybę odcedzamy z oleju. Osuszamy ją ręcznikiem papierowym i za pomocą widelca rozcieramy na jednolitą papkę. Dodajemy jajka, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i serki wiejskie. Całość mieszamy dokładnie i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Podajemy pastę z ciemnym pieczywem i dodatkami.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2014/04/pasta-rybna-light-z-serkiem-wiejskim.html