5 kwietnia 2014Troszkę się wahałam opracowując ten przepis. To takie dość nietypowe połączenie składników okazało się bardzo trafne. Spokojnie możemy pominąć majonez w tej paście i zastąpić go granulowanym serkiem wiejskim. Dla mnie pycha!PASTA RYBNA LIGHT (Z SERKIEM WIEJSKIM)Składniki:2 opakowania serka wiejskiego lekkiego2 jajkapuszka filetów rybnych w oleju (u mnie śledź)1/2 cebulisólpieprzdodatkiogórek zielonypomidorcebula zielonapietruszkakoperJajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy je i chłodzimy. Całkowicie zimne ścieramy na drobnych oczkach tarki. Rybę odcedzamy z oleju. Osuszamy ją ręcznikiem papierowym i za pomocą widelca rozcieramy na jednolitą papkę. Dodajemy jajka, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę i serki wiejskie. Całość mieszamy dokładnie i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.Podajemy pastę z ciemnym pieczywem i dodatkami.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.