Wykonanie
13 stycznia 2014

Nie sądziłam, że z połączenia takich dość "sprzecznych" składników/smaków może powstać coś tak dobrego.
SAŁATKA Z
RYŻEM,
TUŃCZYKIEM I
ANANASEM(Przepis mamy Łukasza)Składniki:4
torebki ryżu2 puszki
tuńczyka w oleju (370 g)puszka
kukurydzy konserwowej100 g
rodzynekpuszka
ananasapieprzsólRyż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie (jeśli go za bardzo rozgotujemy koniecznie przelewamy go zimną
wodą). Wysypujemy
ryż z woreczków do dużej miski, rozdzielamy poszczególne ziarenka widelcem i studzimy dokładnie.Z jednej puszki
tuńczyka wylewamy cały
olej, z drugiej tylko część (4 łyżki zalewy dodamy do sałatki).
Ananasa kroimy w drobną kosteczkę.Do sałatki dodajemy
rodzynki,
ananasa, rozdrobnionego
tuńczyka,
kukurydzę i
olej z
ryby. Całość doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku. Mieszamy
sałatkę dokładnie i...gotowe :-)



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.