Wykonanie



Składniki:3
bułki lub 1
bagietka2 łyżki
masła3 łyżki
oliwy2 ząbki
czosnkukilka listków
rozmarynu1/4 łyżeczki
soli morskiejszczypta
pieprzuser (typu
mozarella...ja mam jakiś ich...bez nazwy ;-))duży, dojrzały
pomidorBułki kroimy po skosie na kilka kromek. Na patelni rozgrzewamy
masło razem z
oliwą, pokrojonym w kostkę ząbkiem
czosnku i drugim ząbkiem
czosnku przeciśniętym przez praskę. Układamy na tłuszczu
pieczywko i opiekamy z obu stron na złoty kolor. Posypujemy nasze tosty
solą morską (aaaa! jaką oni tu mają cudną
sól...prosto z Adriatyku ;-))!),
pieprzem i listkami
ziół (u mnie
rozmaryn ;-P).Na talerzu układamy naprzemiennie plasterki
serka i
pomidora. Całość solimy i polewamy
oliwą (Łukasz nie przepada za
przetworami oliwkowymi, więc mu darowałam i nie dodawałam jej). Popijamy śniadanko
kawą (podobno Chorwaci
piją herbatę tylko wtedy, gdy są chorzy lub gdy odwiedzają ich Polacy).






Cały dzień na plaży...to co kocham <3 Tak więc zmykam wylegiwać się na nagrzanych kamykach, snorkeling'ować i popijać
soki owocowe :-)Przepis dodaję do mojej akcji: