ßßß Cookit - przepis na DOMOWE CRUNCHY

DOMOWE CRUNCHY

nazwa

Wykonanie

11 marca 2013
DOMOWE CRUNCHY
Składniki:
500 g mleka skondensowanego niesłodzonego
500 g płatków owsianych górskich
100 g płatków jęczmiennych
100 g słonecznika łuskanego
50 g sezamu
50 g siemienia lnianego
50 g otrębów pszennych
100 g żurawiny
100 g rodzynek
100 g daktyli
80 g orzechów laskowych
80 g orzechów włoskich
50 g skórek kandyzowanych
szczypta soli
100 g miodu
6 łyżek konfitury morelowej
1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Mleko skondensowane podgrzewamy. W dużej misce mieszamy suche składniki, dodajemy miód i konfiturę. Na samym końcu wlewamy mleko. Wykładamy masę na brytfannę (grubość 1,5 cm) i prażymy 30 minut przy 180*C. Po przestudzeniu kroimy ją na batoniki.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Smarujemy nią każde ciasteczko z jednej strony.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/03/domowe-crunchy.html