ßßß
Cookit - przepis na DOMOWE CRUNCHY
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
DOMOWE CRUNCHY
Składniki
Mleko
Płatki owsiane
Płatki jęczmienne
Słonecznik
Sezam
siemię lniane
Otręby pszenne
Żurawina
Rodzynki
Daktyle
Orzechy laskowe
Orzech włoski
Sól
Miód
Konfitura morelowa
Czekolada gorzka
Wykonanie
11 marca 2013
DOMOWE CRUNCHYSkładniki:500 g
mleka
skondensowanego niesłodzonego500 g
płatków owsianych
górskich100 g
płatków jęczmiennych
100 g
słonecznika
łuskanego50 g
sezamu
50 g
siemienia lnianego
50 g
otrębów pszennych
100 g
żurawiny
100 g
rodzynek
100 g
daktyli
80 g
orzechów laskowych
80 g
orzechów włoskich
50 g skórek kandyzowanychszczypta
soli
100 g
miodu
6 łyżek
konfitury morelowej
1/2 tabliczki
gorzkiej czekolady
Mleko
skondensowane podgrzewamy. W dużej misce mieszamy suche składniki, dodajemy
miód
i
konfiturę
. Na samym końcu wlewamy
mleko
. Wykładamy masę na brytfannę (grubość 1,5 cm) i prażymy 30 minut przy 180*C. Po przestudzeniu kroimy ją na batoniki.
Czekoladę
rozpuszczamy w kąpieli
wodnej
. Smarujemy nią każde
ciasteczko
z jednej strony.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy
i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:
http://www.limonkowy.com/2013/03/domowe-crunchy.html
Przepisy powiązane
Granola
Granola
GRANOLA MIODOWO-ORZECHOWA
Ciasteczka owsiane
Kulinarna Maniusia: Granolka :-)
Składniki powiązane (0)