Wykonanie
6 lutego 2014

GRANOLA
MIODOWO-ORZECHOWASkładniki:2 szklanki
płatków kukurydzianych Cornflakes1 szklanka
płatków jęczmiennych1 i 1/2 szklanki
otrębów żytnich1/2 szklanki
orzechów włoskich1/2 szklanki
rodzynek1/4 szklanki
słonecznika łuskanego1/4 szklanki
siemienia lnianego1/4 szklanki
sezamu1/2 szklanki
mioduDo dużej miski wsypujemy
płatki,
otręby,
rodzynki oraz posiekane
orzechy. Całość polewamy
miodem i mieszamy, dopóki składniki się nie posklejają. Dużą blaszkę do pieczenia (tę z piekarnika) smarujemy
masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Płatki równomiernie rozkładamy na foremce. Prażymy je w piekarniku nagrzanym do 220*C przez 15 minut. Co 5 minut przewracamy
musli, żeby nie przypiekło się za mocno w jednym miejscu (inaczej
zrobi się gorzkie). Rumiane
płatki przenosimy do suchego pojemnika i szczelnie go zamykamy, dzięki
czemu będą świeże i chrupiące przez 2 miesiące.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.