ßßß Cookit - przepis na GRANOLA MIODOWO-ORZECHOWA

GRANOLA MIODOWO-ORZECHOWA

nazwa

Wykonanie

6 lutego 2014
GRANOLA MIODOWO-ORZECHOWA
Składniki:
2 szklanki płatków kukurydzianych Cornflakes
1 szklanka płatków jęczmiennych
1 i 1/2 szklanki otrębów żytnich
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 szklanki rodzynek
1/4 szklanki słonecznika łuskanego
1/4 szklanki siemienia lnianego
1/4 szklanki sezamu
1/2 szklanki miodu
Do dużej miski wsypujemy płatki, otręby, rodzynki oraz posiekane orzechy. Całość polewamy miodem i mieszamy, dopóki składniki się nie posklejają. Dużą blaszkę do pieczenia (tę z piekarnika) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Płatki równomiernie rozkładamy na foremce. Prażymy je w piekarniku nagrzanym do 220*C przez 15 minut. Co 5 minut przewracamy musli, żeby nie przypiekło się za mocno w jednym miejscu (inaczej zrobi się gorzkie). Rumiane płatki przenosimy do suchego pojemnika i szczelnie go zamykamy, dzięki czemu będą świeże i chrupiące przez 2 miesiące.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2014/02/granola-miodowo-orzechowa.html