5 lutego 2014W dzieciństwie była to moja ulubiona zupa. Zresztą do tej pory bardzo ją lubię, choć nie należę do zatwardziałych "zupożerców".ROSÓŁ Z KASZĄ MANNĄSkładniki:bulion warzywn o-mięsnyudko z kurczaka5 ziaren ziela angielskiego3 liście laurowecebulakasza manna 3 łyżki/100mlGotujemy bulion warzywno-mięsny . Kaszę mannę gotujemy na wodzie (3 łyżki kaszy na 100 ml ). Po ugotowaniu wylewamy ją do misek. Gdy grysik zastygnie posypujemy go posiekaną natką pietruszki, pokrojoną marchewką wyłowioną z bulionu i/lub kawałkami kurczaka. Zalewamy grysik rosołem.Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.