2 udka z kurczaka400 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego2 marchewki1 pietruszka1 cebulalistek laurowyziele angielskiesólpieprz2 łyżeczki przyprawy Pasztet ardeński SKWORCU3/4 szkl kaszy kukurydzianej lub mannejUdka włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, listek laurowy i ziele i ugotować rosół.Mięso oddzielić od kości, włożyć do kubka blendera, dodać ugotowane warzywa, zalać 1 szkl rosołu i zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodać mięso surowe i resztę rosołu, dodać kaszę kukurydzianą lub manną i ponownie zmiksować, gdyby była potrzeba , dodać jeszcze rosołu. Masa powinna być niezbyt gęsta. doprawić do smaku solą i pieprzem. Napełnić jedną lub dwie keksówki. Piec w temp ok 150- 160 st przez godzinę.Dzięki SKWORCU jestem szczęśliwą posiadaczką wielu nowych wspaniałych przypraw i ziół które wykorzystam.