ßßß

Składniki:· 3 małe cukinie· 3 duże cebule· 3 duże marchewki· świeży imbir· pęczek pietruszki· opakowanie fety - ok. 200-270 g· sól, pieprz do smakuCukinie przecinamy wzdłuż na pół. Każdą łódeczkę wydrążamy za pomocą łyżeczki. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy przesiekany miąższ cukinii. Całość jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy świeżo startym imbirem, solą i pieprzem. Farsz ściągamy z ognia, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i połowę fety pokrojonej w kostkę. Skórkę cukinii smarujemy po zewnętrznej stronie odrobiną oliwy, do środka nakładamy farsz, na wierzchu układamy resztę pokrojonej w kostkę fety. Cukinie układamy na tackach do grillowania, grillujemy ok. 15-20 minut. Smacznego!