Wykonanie
Herbaciane naleśniki nadziane kremem Grashoff Chocolat Latte Macchiato (z
białej czekolady z krokantem z
kakao i mielonymi ziarnami
kawy)/
miodem wielokwiatowym (Gunz) i
ricottą zapieczone z
cynamonem i
winogronami podane z
twarożkiem wymieszanym z
olejem arganowym (Pro4Life)
NALEŚNIKI HERBACIANE/przepis autorski//1 porcja/50 g
mąki pszennej pełnoziarnistej20 g
mąki migdałowej
jajkołyżeczka
syropu klonowegoszczypta
soliłyżeczka
masła klarowanegookoło 200 ml mocnej
herbaty Basilur "Autumn Tea"Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut.Po tym czasie stopniowo dodawać
herbaty, aż do uzyskania lejącej się konsystencji ciasta.Smażyć na natłuszczonej patelni na średnim ogniu.Następnie wypełnić dowolnym nadzieniem i zapiekać z
owocamiokoło 15 minut w temp. 180 stopni.Podawać z chłodnym dodatkiem :)Smacznego!