ßßß
Herbaciane naleśniki nadziane kremem Grashoff Chocolat Latte Macchiato (z białej czekolady z krokantem z kakao i mielonymi ziarnami kawy)/ miodem wielokwiatowym (Gunz) i ricottą zapieczone z cynamonem i winogronami podane z twarożkiem wymieszanym z olejem arganowym (Pro4Life)
NALEŚNIKI HERBACIANE/przepis autorski//1 porcja/50 g mąki pszennej pełnoziarnistej20 g mąki migdałowejjajkołyżeczka syropu klonowegoszczypta soliłyżeczka masła klarowanegookoło 200 ml mocnej herbaty Basilur "Autumn Tea"Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut.Po tym czasie stopniowo dodawać herbaty, aż do uzyskania lejącej się konsystencji ciasta.Smażyć na natłuszczonej patelni na średnim ogniu.Następnie wypełnić dowolnym nadzieniem i zapiekać z owocamiokoło 15 minut w temp. 180 stopni.Podawać z chłodnym dodatkiem :)Smacznego!