ßßß Cookit - przepis na KOKOSOWE KNEDLE ZIEMNIACZANE Z PATELNI

KOKOSOWE KNEDLE ZIEMNIACZANE Z PATELNI

nazwa

Wykonanie

Mocno kokosowe, z wierzchu chrupiące, w środku zaś mięciutkie. Maślanej nuty dodaje im masło ghee, a wnętrze skrywa słodkie mango . Do tego namoczone w rumie figi, które tworzą świetny duet z ulubionym mascarpone. Brzmi świetnie? Smakuje jeszcze lepiej! Jedno z najbardziej udanych śniadań w ostatnim czasie. :)
Knedle ziemniaczane z mąki kokosowej smażone na maśle ghee nadziane mango podane z mascarpone, namoczonymi w rumie figami, bazylią i mango
/1 porcja/
200 g ziemniaczanego puree
20 g mąki kokosowej
30 g mąki pszennej pełnoziarnistej
jajko
kawałek mango
szczypta soli
łyżka syropu klonowego
masło ghee do smażenia (może być zwykłe masło klarowane)
Za pomocą widelca połączyć puree z jajkiem, mąką pszenną i kokosową.
Następnie dodać sól i syrop klonowy.
Z ciasta formować placuszki, do środka wkładać po kawałku mango i formować kuleczki.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i kłaść knedle lekko je spłaszczając.
Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.
Warto dosmażyć je również po bokach, aby nie były surowe w środku.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/08/636-ziemniaczane-knedle-z-patelni.html