ßßß
Knedle ziemniaczane z mąki kokosowej smażone na maśle ghee nadziane mango podane z mascarpone, namoczonymi w rumie figami, bazylią i mango

/1 porcja/200 g ziemniaczanego puree20 g mąki kokosowej30 g mąki pszennej pełnoziarnistejjajkokawałek mangoszczypta soliłyżka syropu klonowegomasło ghee do smażenia (może być zwykłe masło klarowane)Za pomocą widelca połączyć puree z jajkiem, mąką pszenną i kokosową.Następnie dodać sól i syrop klonowy.Z ciasta formować placuszki, do środka wkładać po kawałku mango i formować kuleczki.Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i kłaść knedle lekko je spłaszczając.Smażyć pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut z każdej strony.Warto dosmażyć je również po bokach, aby nie były surowe w środku.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!