Maślane pancakes z mąki kokosowej z kawałkami truskawek podane z kokosowymmascarpone*, truskawkami i konfiturą malinową*z namoczonymi wiórkami kokosa** smażone na organicznym maśle ghee (do kupienia TUTAJ)/PRZEPIS WŁASNY/65 g mąki kokosowejok. 160 g mleczka kokosowego (u mnie płynne, chociaż te z puszki też się nada)szczypta soliduże jajko + białkołyżeczka cukru z kwiatu kokosa1/4 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka masła ghee do smażeniatruskawkiMąkę umieścić w blenderze, dodać sól, jajko, białko, proszek i cukier. Następnie dodać mleko kokosowe i zmiksować na gładką masę.Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (nie będzie odchodziło od łyżki), dodać jeszcze trochę mleka.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Dodać pokrojone w drobną kostkę truskawki.Patelnię natłuścić, rozgrzać i łyżką nakładać placki.Smażyć na małym ogniu około 4 minut z jednej strony i około 2 minut z drugiej.Zdjąć z patelni, udekorować i podawać póki ciepłe.Smacznego!