ßßß
Dyniowo - fistaszkowe donuty z kaszy jaglanej podane z malinami, figą i serkiem naturalnym z inuliną bio z agawy


/przepis własny//1 porcja/4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej (120 g)ok. 80 g puree z dyni2 łyżki mąki jaglanejłyżka mąki arachidowejszczypta soliłyżka syropu daktylowegocynamon i mielone goździkiłyżeczka stopionego masła gheejajko1/3 łyżeczki proszku do pieczeniaWszystkie mokre składniki wymieszać za pomocą miksera.Dodać obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i ponownie zmiksować.Piec w porządnie rozgrzanym urządzeniu do wypieku donutów około 7 minut.Podawać z ulubionymi dodatkami.Smacznego!ENGLISH VERSION:Pumpkin donuts with millet/ own recipe // 1 serving /4 tablespoons of cooked millet (120 g)approx. 80 g of pumpkin puree2 tablespoons of millet flour1 tablespoon of PPBpinch of salt1 tablespoon of date syrupcinnamon and ground cloves1 teaspoon of melted ghee butter1 egg1/3 teaspoon of baking powderAll wet ingredients mix well.Add both flours, baking powder and spices and mix again.Bake in a preheated donut maker for about 7 minutes.You can also bake using a donuts form in the oven, but for a longer time.Serve with your favorite toppings.***A przede mną... ostatni miesiąc wakacji! Trzeba go wykorzystać jak najlepiej :)