ßßß
Cookit - przepis na 197. Clafoutis z rabarbarem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
197. Clafoutis z rabarbarem
Składniki
Cynamon
Rabarbar
Cukier trzcinowy
Jogurt wiśniowy
Mąka pszenna
Napoje
Migdały
Jajko
Proszek do pieczenia
Gałka muszkatołowa
Masło
Wykonanie
Moje pierwsze clafoutis!
Mogę
śmiało przyznać, że podbiło moje
serce
;]Inspiracja
Pełnoziarniste
cynamonowe
clafoutis z
rabarbarem
i
cukrem trzcinowym
na
napoju
migdałowym
podane z
jogurtem wiśniowym
Cynamonowe
clafoutis z
rabarbarem
i
cukrem trzcinowym
podane z
jogurtem wiśniowym
* 65 g
mąki pszennej
pełnoziarnistej* 100 ml
napoju
migdałowego
* 1
jajko
* 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia
* 2 łyżeczki
cukru trzcinowego
* 1/2 łyżeczki
cynamonu
*szczypta
gałki muszkatołowej
* 150 g drobnego
rabarbaru
*
masło
do wysmarowania naczynia
Mąkę
przesiać z
cynamonem
, gałką i
proszkiem do pieczenia
, następnie dodać
jajko
,
cukier trzcinowy
,
napój
migdałowy
i wszystko razem zmiksować na gładką masę. Naczynie do zapiekania wysmarować
masełkiem
.
Rabarbar
pokroić drobno i część ułożyć na dnie naczynia, a drugą część na wierzchu po wylaniu ciasta. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 30 minut.
Źródło:
http://poraneknaslodko.blogspot.com/2013/06/197-clafoutis-z-rabarbarem.html
Przepisy powiązane
Placek z rabarbarem
Ciasto kruche z truskawkami i jabłkami
Pełnoziarnisty placek z rabarbarem i kruszonką
Tort migdałowo-miodowy z suszoną figą i żurawiną
MUFFINY Z RABARBAREM I CHRUPIĄCĄ, CUKROWĄ SKORUPKĄ
Składniki powiązane (0)