24 lata.Stuknęły.Jest tort i ciacho.Są konwalie, a bzy.Rozkwitły.inspiracja4 jajkaszklanka cukru + 2 łyżki200 gram masła2 szklanki mąki pszennejłyżeczka proszku do pieczenia3 łodygi rabarbarułyżeczka cynamonucukier perlisty/cukier puderMasło roztopić i ostudzić.Jajka zmiksować ze szklanką cukru na puszystą masę.Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką.Wlać ostudzone masło i wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę (30x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia.Rabarbar pokroić na małe kawałki i układać na cieście lekko dociskając.Posypać 2 łyżkami cukru (można dodać trochę cukru perlistego) i cynamonem.Piec 40-45 minut w temp. 170 st.C.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Jeśli wolicie zdrowszą wersję to polecam pełnoziarnisty placek z rabarbarem - klik .