Wykonanie
Bardzo szybkie, smaczne i zdrowe danie - gdy czasu mało a trzeba coś przygotować. Oczywiście, dla tych co lubią
podroby, ale my lubimy je bardzo :)

składniki:6
wątróbek z
indyka2 łyżki
masła klarowanego2 niezbyt duże
cebule300 g
pomidorów krojonych3 łyżki posiekanej
natki pietruszkido smaku:
sól,
cukier,
przyprawa 'ognista mieszanka',
pomidory suszone z
czosnkiem i
bazylią250 g
makaronu pełnoziarnistegosposób przygotowania : nastawiłam garnek z
wodą na
makaron.Zanim
woda się zagotowała obrałam
cebule i pokroiłam je w cienkie półplasterki, wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z
masłem, zeszkliłam. Dodałam oczyszczone i pokrojone w kostkę
wątróbki, smażyłam chwilę razem mieszając aż
wątróbka ścięła się z wierzchu. Dodałam
pomidory i po troszku przypraw, razem smażyłam kilka minut. A w
między czasie już gotował się
makaron wrzucony do osolonego wrzątku.Sos zgęstniał a
pomidory lekko się rozpadły więc doprawiłam go jeszcze do smaku i dodałam
natkę pietruszki. Odcedziłam
makaron, przełożyłam porcje klusek na talerze, polałam sosem.Szybko i pysznie - sami spróbujcie :)