ßßß
5-6 plastrów karkówkisól, pieprz naturalnymąką do obtoczenia mięsaolej do smażenia2 małe cebule4 ząbki czosnku3 duże pieczarkiszklanka wodyczerwona paprykałyżeczka tymiankupół łyżeczki czubrycy zielonej150 ml śmietanki 30%natka pietruszkiMięso rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pierzem, a następnie obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć z dwóch stron kotlety - aby soki zamknęły się w środku.Zdjąć mięso,a na tym samym oleju podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem.Po chwili wrzucić pieczarki, posolić je i smażyć aż odparuje woda.Wrzucić mięso, dolać szklankę wody, dosypać tymianek i czybrycę i dusić pod przykryciem mięso przez 15 minut.Dolać śmietankę, wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, zagotować.Posypać posiekaną natką pietruszki.Mięso z sosem podałam z domowymi kopytkami pietruszkowymi (tutaj przepis na nie).