ßßß
pół szklanki śmietanki 30%pół szklanki mleka2 łyżki cukrupół laski wanilii2 łyżeczki żelatynypół szklanki piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody2 łyżki miodu2 goździkiczubata łyżeczka żelatynyŚmietankę z mlekiem, cukrem i wyjętymi ziarenkami z laski wanilii zagotować.Odstawić garnuszek, dodać żelatynę i wymieszać porządnie trzepaczką.Masę przelać do pucharków, wstawić do lodówki, aby panna cotta stężała.Piwo wlać do innego rondelka, dodać miód i goździki, zagotować.Gotować chwilę - do momentu aż płyn zacznie gęstnieć.Przecedzić przez sito, albo wyjąć goździki.Odstawić z palnika, dodać żelatynę, zostawić do ostudzenia.Chłodną galaretkę wylać na panna cottę.Zostawić do stężenia w lodówce.Na wierzch można zetrzeć czekoladę.
