ßßß
 
            
         Potrzebujemy:75 ml mleka425 ml śmietany kremówki 36%50 g drobnego cukru do wypieków1 laska wanilii2 łyżeczki żelatyny30 dag malin i 1 łyżkę cukru
Potrzebujemy:75 ml mleka425 ml śmietany kremówki 36%50 g drobnego cukru do wypieków1 laska wanilii2 łyżeczki żelatyny30 dag malin i 1 łyżkę cukru Do garnka wlewamy mleko, kremówkę, dodajemy cukier i ziarenka wydłubane z laski wanilii oraz całą laskę (tą z której wyjęliśmy ziarenka).
Do garnka wlewamy mleko, kremówkę, dodajemy cukier i ziarenka wydłubane z laski wanilii oraz całą laskę (tą z której wyjęliśmy ziarenka). Gotujemy od czasu do czasu mieszając aż do wrzenia. W tym czasie żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wody, czekamy aż napęcznieje i dokładnie mieszamy. Wyjmujemy z naszego mleka laskę wanilii i wlewamy żelatynę.Zostawiamy do ostudzenia - studzimy powoli, najpierw wstawiając garnek do zimnej wody, a gdy trochę zgęstnieje - przelewamy do czterech małych salaterek i wstawiamy do lodówki.
Gotujemy od czasu do czasu mieszając aż do wrzenia. W tym czasie żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wody, czekamy aż napęcznieje i dokładnie mieszamy. Wyjmujemy z naszego mleka laskę wanilii i wlewamy żelatynę.Zostawiamy do ostudzenia - studzimy powoli, najpierw wstawiając garnek do zimnej wody, a gdy trochę zgęstnieje - przelewamy do czterech małych salaterek i wstawiamy do lodówki. Maliny gotujemy z cukrem i gdy są już mocno rozgotowane, przelewamy przez sitko.
Maliny gotujemy z cukrem i gdy są już mocno rozgotowane, przelewamy przez sitko.