ßßß
 
            
         Składniki na 4 sztuki:250 ml śmietanki kremówki (UHT- kartonik)250 ml mleka70 g cukru1 laska wanilii3 łyżeczki żelatyny w proszkumaliny, płatki migadałowe do podaniaŻelatynę zalewamy 3 łyżkami wody i mieszamy. W tym czasie w rondelku podgrzewamy mleko, śmietankę, cukier oraz ziarenka z laski wanilii (i laskę wrzucamy też). Cukier musi się rozpuścić, wtedy zagotowujemy mieszankę mieszając cały czas. Wlewamy mieszankę do 4 filiżanek, odstawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygną wkładamy do lodówki na kilka godzin (minimum 4, ale najlepiej na całą noc). Gdy Panna Cotta będzie już gotowa, delikatnie wyciągamy ją z filiżanek. Podajemy z dodatkami, w tym przypadku z malinami i migdałami. Smacznego.
Składniki na 4 sztuki:250 ml śmietanki kremówki (UHT- kartonik)250 ml mleka70 g cukru1 laska wanilii3 łyżeczki żelatyny w proszkumaliny, płatki migadałowe do podaniaŻelatynę zalewamy 3 łyżkami wody i mieszamy. W tym czasie w rondelku podgrzewamy mleko, śmietankę, cukier oraz ziarenka z laski wanilii (i laskę wrzucamy też). Cukier musi się rozpuścić, wtedy zagotowujemy mieszankę mieszając cały czas. Wlewamy mieszankę do 4 filiżanek, odstawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygną wkładamy do lodówki na kilka godzin (minimum 4, ale najlepiej na całą noc). Gdy Panna Cotta będzie już gotowa, delikatnie wyciągamy ją z filiżanek. Podajemy z dodatkami, w tym przypadku z malinami i migdałami. Smacznego.

