Wykonanie
Maj.Mój ulubiony.Miesiąc konwalii i lilaka.Miesiąc kolorów.Miesiąc moich urodzin.
tortilla pełnoziarnistapół małej
cukinii3 łyżeczki pasty z
kolendry (do kupienia tutaj)szczypta
soli i
pieprzu3 łyżki
startego seraTortillę smarujemy pastą z
kolendry.Na to wykładamy pokrojoną w plasterki
cukinię.Doprawiamy
solą i
pieprzem.Posypujemy
startym serem.Placek zwijamy na pół, aby nasza zawartość była w środku.Kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową i czekamy aż
ser się w środku rozpuści, a tortilla nabierze ładnych rumianych pasków.Tak wygląda pasta z
kolendy, którą dostałam od aledobre.pl
Pasta jest mieszanką świeżej
kolendry. W składzie znajdziemy także
czosnek, kumin,
trawę cytrynową czy
limonkę. Bardzo aromatyczna pasta, stosowana jako dodatek do
mięs czy ryb (tych grillowanych też), ale także jako składników dipów. Przypomina nieco
pietruszkę, ale ma bardzo wyrazisty smak. Oczywiście pasta nie zawiera konserwantów.Dusi nie posmakowała, jak lubię
pietruszkę tak
kolendry niestety nie, za to pozostałym domownikom smakowała.