Ciacho francuskie wprost uwielbiam, do cukinii się przekonałam całkiem niedawno, a mozzarella pieczona jest obłędna;) Połączenie tych składników powaliło moje kubki smakowe na kolana - o tak, bardzo to lubię.Składniki:1/2 arkusza ciasta francuskiegośredniej wielkości cukinia3 pomidorymozzarellaszczypta solidwie szczypty pieprzu młotkowanego z kolendrąWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 180*CCukinie i pomidora płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Mozzarelle, pomidora i cukinie kroimy w plastry.Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na dwie części.W cieście francuskim podwijamy brzegi do wewnątrz na ok. cm grubości.Układamy na cieście plastry cukiniipomidora i mozzarelli (na przemian), do końca ciasta.Przyprawiamy solą i pieprzem z kolendrą (możecie użyć innej mieszanki lub ulubionych ziół).Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 18 minut