ßßß
 
            
         na babeczki:300g mąki pszennej150g drażetek m&m's2 łyżeczki proszku do pieczeniapół łyżeczki sodyszczypta soli2 jajka75g cukru75 ml oleju300g maślankiMąkę wymieszać z m&m's, proszkiem, sodą i szczyptą soli.W drugiej misce trzepaczką wymieszać jaja z cukrem, olejem i maślanką.Zawartość obu misek wymieszać.Foremki napełniać do 3/4 wysokości ciastem.Piec w 200st. przez ok.20min. na lukier maślany:125g masłałyżeczka cukru waniliowego (ten)ok.400g cukru pudru4 łyżki mlekaodrobina błękitnego barwnika w proszkuMiękkie masło ucierać z częścią cukru pudru i cukrem waniliowym.Stopniowo dodawać resztę cukru pudru.W między czasie dodać mleko.Na sam koniec wmieszać barwnik.Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego.Ozdabiać babeczki.
na babeczki:300g mąki pszennej150g drażetek m&m's2 łyżeczki proszku do pieczeniapół łyżeczki sodyszczypta soli2 jajka75g cukru75 ml oleju300g maślankiMąkę wymieszać z m&m's, proszkiem, sodą i szczyptą soli.W drugiej misce trzepaczką wymieszać jaja z cukrem, olejem i maślanką.Zawartość obu misek wymieszać.Foremki napełniać do 3/4 wysokości ciastem.Piec w 200st. przez ok.20min. na lukier maślany:125g masłałyżeczka cukru waniliowego (ten)ok.400g cukru pudru4 łyżki mlekaodrobina błękitnego barwnika w proszkuMiękkie masło ucierać z częścią cukru pudru i cukrem waniliowym.Stopniowo dodawać resztę cukru pudru.W między czasie dodać mleko.Na sam koniec wmieszać barwnik.Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego.Ozdabiać babeczki.


