ßßß
•1 i 1/4 szklanki ekologicznej mąki orkiszowej•1 jajko zerówka•1 i 1/4 szklanki maślanki•1 łyżeczka stewii•1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia•1 łyżeczka sody•1/4 szklanki oliwy•szczypta soli•pół koszyczka malin•ekologiczny miód jagodowy•pół łyżeczki agar-agar•parę listków mięty•koszyczek borówek•niesłodzone masło orzechowe•10 ekologicznych migdałówCiasto: Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany• Rozgrzej patelnię i smaż pancakes z obu stron aż odpowiednio wyrosnąMus malinowy: gotuj maliny z miodem aż do uzyskania konsystencji dżemu Przecedź przez sitko, aby pozbyć się pestek Powstały sok doprowadź do wrzenia, następnie dodaj agar-agar i dokładnie wymieszaj Odstaw w chłodne miejsce i czekaj dopóki nie zgęstniejeMąka migdałowa: zmiksuj migdały w blenderzePancakes posmaruj masłem orzechowym przełóż borówkami i posyp mąką migdałową podawaj z malinowym musem