Wykonanie

Serves: 6Preparation: 35 minutesCook: 20 minutesPorcje: 6Przygotowanie: 35 minutGotowanie: 20 minut500 g chicken breasts90 ml extra virgin
olive oil6 slices bacon, halved3 eggsSalt and ground white pepper20 ml lemon juice90 lettuce120 g mayonnaise300 g tomatoes12 slices white bread180 g mesclun (mixed young salad greens)500 g
piersi kurczaka90 ml
oliwy extra virgin6 plastrów
bekonu3
jajkaSól i zmielony
biały pieprz20 ml
soku z cytryny90 g
kapusty pekińskiej120 g
majonezu300 g
pomidorów12 kromek
chleba tostowego180 g mesclun ( mix
młodych sałat)1 Heat 15 ml of the
olive oil in a frying pan, cook the chicken breasts for about 5 minutes on each
side.Set the chicken breasts aside to cool, and then slice finely.2 Put the sliced bacon in non-stick pan without any additional fat.Cook for 2 minute on each
side until golden.3 Bring a saucepan of water to boil,gently lower the eggs into the boiling water and cook for 10 minutes(maximum);refresh in cold water peel and slice thinly.4 Prepare a lemon sauce:put pinch of salt and the lemon juice into a bowl;
whisk untill the salt dissolves. Continue whisking and add the remaining
olive gradually; set aside. Wash, drain and slice the chinese cabbage and season with mayonnaise.Finely slice the tomatoes. Toast the bread. Toss meslun with the lemon sauce.5 Assemble the sandwiches: put a slice of toast on cutting board, cover with some sliced lettuce, then the sliced egg , tomato and chicken; place a second piece of toast on top.

1 Rozgrzej 15 ml
oliwy na patelni, smaż
pierś z kurczaka ok. 5 minut z każdej strony. Odstaw
kurczaka do ostygnięcia, a następnie pokrój w cienkie plasterki.2 Smaż
bekon bez dodatkowego tłuszczu aż będzie złocisty.3 Doprowadź
wodę do wrzenia, włóż
jajka i gotuj maksymalnie przez 10 minut; ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki.4 Przygotuj
cytrynowy sos: dodaj szczypte
soli i
sok z cytryny do miski; ubijaj dopóki
sól się nie rozpuści. Kontynuuj ubijanie dodając stopniowo pozostałą
oliwę; odstaw na bok. Umyj, wysusz i pokrój
kapuste pekińską i wymieszaj z
majonezem. Pokrój drobno
pomidory. Opiecz tosty. Dopraw mesclun sosem
cytrynowym.5 Przygotuj kanapkę: połóż kromkę
chleba na tacce do krojenia, następnie połóż na niej
kapuste pekińską,
jajko,
pomidora,
kurczaka i przykryj drugą kromką
chleba.