Wykonanie
Makaron sprawdza się zawsze. Na szybki obiad, na późną kolację. Na słodko, czy na wytrawnie.porcja na dwie osoby

2 szklanki
makaronu farfalleśrednia
pierś kurczakaok. 3. łyżki
masła migdałowego ( można po prostu zmielić podprażone
migdały)pół łyżeczki
curry w proszku3 łyżki
śmietany 18%pieprz bałkański
sólnatka pietruszki ( świeża lub suszona)
oliwaMakaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowania. Gdy będzie juz al dente, odcedz i odstaw.Na patelni rozgrzej
oliwę.
Pierś kurczaka umyj, osusz i pokrój w małą kostkę. Przełóż na patelnię, posyp
przyprawą curry i smaż ok. 7 minut na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.Gdy
kurczak będzie juz gotowy, zmniejsz ogień. Dodaj
masło migdałowej i
śmietanę, cały czas mieszając. Trzymaj całość ok. 1 minuty na bardzo wolnym ogniu. Następnie dopraw
solą i
pieprzem, dodaj ugotowany
makaron i dokladnie wymieszaj.Gotowe danie wyłóż na talerz, posyp
natką pietruszki i ewentualnie tartym
parmezanem.
