ßßß
100g otrąb gryczanych100g mąki gryczanej100g płatków gryczanych (lub ryżowych)100g ziaren słonecznikałyżeczka proszku do pieczenia2 , 5 łyżki lnu mielonegoszklanka wodyłyżeczka ostrej paprykiłyżeczka ziół prowansalskichszczypta soliolej kokosowysezam do posypaniaPiekarnik rozgrzej do 180 stopni. Prostokątną formę ( użyłam keksówki o wymiarach 26x10cm) wysmaruj olejem kokosowym.W misce wymieszaj otręby, płatki i mąkę, słonecznik i proszek do pieczenia. Dodaj przyprawy. Do szklanki wlej ok. 150m wody, rozpuść w niej len i dokładnie rozmieszaj, tak aby nie było żadnych grudek. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj.Otrzymaną masę włóż do formy, wygładź wierzch i posyp sezamem. Wstaw chlebek do piekarnika i piecz ok. 50-60 minut.Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

